1200.jpg
Doprava zdarma

Mlýnek na obilí Fidibus 21

Oceněný mlýnek s 250 wattovým motorem z bukového masivu. Násypka obsáhne 850g.
Výrobce
Komo
Záruka
12 let
Kód
Fidibus_21
EAN
4053044050513
Hmotnost
8 kg
Dostupnost
Není skladem
Naše cena s DPH
7 650,00 Kč/ks

Popis

Velmi výkonný mlýnek z bukového masivu je vybaven silným 250ti wattovým motorem, který vám bez problému připraví 100 g té nejjemnější mouky za minutu. Násypka zvládne pojmout až 850g zrnek.

Stupeň jemnosti mletí je možné regulovat otáčením vrchní násypky. Mlecí komoru je možné otevřít bez nutnosti použití nářadí. Umožňuje mletí všech druhů obilovin jako je pšenice, žito, ječmen, pohanka, proso, rýže, jáhly a špaldy.

Mletí obilovin


Mleté obiloviny by měly být očištěné a co nejsušší. Doporučujeme zrna den předem dosušit - např. na radiátoru ústředního topení. Pokud budete mlít vlhčí obilí, melte na "hrubo". Na hrubo je možné mlít i mastnější suroviny jako je oves a sója. Můžete umlít i mořskou sůl, sušenou zeleninu, různé druhy koření, kávu nebo houby - musí být dokonale vysušené. Vyhněte se mletí všech druhů olejnatých surovin jako jsou lněná, konopná, sezamová nebo maková semínka - během mletí dochází k zamazání mlecích kamenů a mlýnek ztrácí schopnost mletí.

Všechny KoMoelektrické obilné mlýnky mají velice pevné a tvrdé kameny složené ze směsi keramiky a korundu. Materiály jsou staveny za vysokých teplot ve vypalovací peci. Při výrobě této směsi vznikají ve výsledném materiálu vzduchové kapsy, díky kterým zůstává povrch stále hrubý. Usazení kamenů formuje mlecí komora vytvořena z plastu, který je netečný vůči potravinám. Speciálně vyvinuté elektrické motory poskytují dostatečně silný výkon, a zároveň velmi tichý chod. Dřevo na výrobu mlýnku je získáváno z ekologicky obhospodařovaných lesů a chráněno organickými rostlinnými oleji. Pouze to nejlepší bukové dřevo je pečlivě vybíráno pro výrobu každého z mlýnků. Jemnost mouky je možné průběžně regulovat od hrubé až po velmi jemnou. Jednoduše otočíte násypkou a vyberete si na stupnici požadovanou hrubost mouky.

Ať už máte ječmen, jáhly, rýži, žito, pšenici nebo špaldu, vše proměníte na nejjemnější mouku, která je ideální pro všechny Vaše potřeby pečení. Na hrubo je možné mlít i mastnější suroviny jako je např. oves a sója. 

Doporučujeme na:

pšenice, žito, ječmen, mechanicky loupaná pohanka, proso, amarant, jáhly, špalda, koření, malé množství rýže, sójové boby, pšenice kamut

Nevhodné na:

cizrna, kukuřice, větší množství rýže, olejnatá semena (lněná, konopná, sezamová, maková, atd.) a mokré materiály

 

A co je nejdůležitější? Mlýnky produkují i tu nejjemnější mouku bez přehřívání zrna. Udržováním nízké teploty během procesu mletí jsou chráněny všechny enzymy, oleje a vitamíny. Kompaktnost dělá z mlýnků cenný nástroj pro každého, kdo si rád užívá radosti zdravé kuchyně. Všechny mlýnky jsou podporovány 12-ti letou zárukou, ale vydrží mnohem déle. Přístroje s atraktivním designem pro vaši kuchyňskou linku.

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články