Asijská pečená brokolice z fritézy

Asijská pečená brokolice z fritézy

Vyzkoušejte tuto pochoutku připravenou v horkovzdušné fritéze i vy! Pečenou brokolici si zamilují nejen vegetariáni, ale také všichni, kteří si k této příloze naloží flák masa.

Příprava pokrmů za pomoci horkovzdušné fritézy je způsobem tepelné úpravy pokrmů, který dosáhl za posledních pár let velké obliby. Zároveň se jedná o velmi zdravý způsob a takto připravená jídla jsou nejen zdravá, ale navíc i velmi chutná. A aby toho nebylo málo, jejich dalším benefitem je, že oproti těm klasickým způsobům, je příprava jídla v horkovzdušné fritéze výrazně rychlejší, tudíž tyto spotřebiče šetří i váš čas.

 

Horkovzdušným fritézám jsme se věnovali v našem předchozím článku, proto je zde více rozebírat nebudeme. Ještě si jen dovolíme poznamenat, že jejich obsluha je velmi jednoduchá, stejně tak jako jejich údržba, neboť nemusíte řešit všudypřítomnou mastnotu a litry použitého oleje. 

 

Asijská pečená brokolice

 

Recept, který jsme si pro vás dnes připravili, nese název Asijská zapečená brokolice. Jedná se o brokolici připravenou pomocí horkovzdušné fritézy, která se skvěle hodí na dopolední a odpolední svačinu, či klidně i rovnou na večeři. Tento recept obsahuje opravdu je nepatrné množství sacharidů a kalorií, takže jej lze považovat i za naprosto výborné a chutné fitness jídlo. Je vhodné jak pro diabetiky, tak i pro vegetariány. 

 

Z masových pokrmů se k němu naprosto skvěle hodí kuřecí maso či ryby. Pro jeho přípravu budete potřebovat: Brokolice

 
  • 1 větší brokolice
  • 1 lžíce avokádového oleje
  • 1 lžíce čerstvého česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky medu
  • 2 lžičky chili
  • 2 lžičky rýžového octa
  • zhruba hrst pražených arašídových oříšků
  • šťávu z jedné limetky
 

Postup přípravy tohoto receptu je následující:

 
  1. Jako první si nakrájejte brokolici na menší kousky. 
  2. Ve větší míse ji pak promíchejte s ostatními ingrediencemi, tedy s olejem, nakrájenými arašídy, česnekem a solí. 
  3. Takto obalenou brokolici posléze vložte do koše na fritování. 
  4. Vaši fritézu nastavte na teplotu 200°C a koš s brokolicí vložte dovnitř. Pečte ji zhruba 15 minut. 
  5. V průběhu pečení můžete brokolici párkrát promíchat.
  6. Hotovou brokolici pak podávejte politou zálivkou, kterou si připravíte ze zbývajících ingrediencí. Med, chilli, rýžový ocet, sójovou omáčku a limetkovou šťávu důkladně promíchejte, aby jste dostali krémovou konzistenci zálivky. 
 

Věříme, že tento recept se záhy stane vaším oblíbeným způsobem přípravy brokolice, a že se o něj podělíte nejen s vašimi přáteli. Budeme se těšit na vaši zpětnou vazbu a nyní nám nezbývá, než popřát vám dobrou chuť!

 
 
Odeslat článek známému   Vytisknout